30 noiembrie 2009

Noul preşedinte al PSD

Să presupunem că Geoană devine preşedinte al României.

Cine va deveni atunci preşedinte al PSD?

Mitrea? Vanghelie? Năstase? Ponta? Nica? Mazăre? Cum va schimba acest lucru politica de alianţe, afectată şi de probabilul declin al PDL?

Dar dacă Geoană nu câştigă alegerile? Cine va deveni atunci preşedinte al PSD?

7 comentarii:

Radu spunea...

Probabil Nastase, desi nu stiu daca ar fi o miscare buna pana nu isi rezolva dosarele, matusile, termopanele...
Cristian Diaconescu poate deveni o alternativa atractiva, mai ales ca e spalat, curat, uscat (cel putin pana la proba contrarie...).
Dan Nica sta si el pe aproape!

Ponta, Corlatean sunt tineri, cruduti dar nu de neglijat...

Mazare, Van Ghelie, Dragnea sunt "baieti da cartier", buni acolo unde se da cu pumnul. Nu cred ca au aspiratii mai inalte decat cele de baron local.

E resurse, frate, e resurse!

Bogdan spunea...

Vanghelie are aspiraţii, anunţate public, mai mari de atât: ţinteşte preşedinţia României. Cred că nici lui Mazăre nu i-ar displace să conducă partidul, eventual de la Constanţa, care e ceva mai aproape de Bucureşti decât Clujul...

parvan spunea...

La astia chiar e complicat ca e stufos rau. L-as elimina pe corlatean si cred ca si pe mazare si vanghelie.... dincolo de declaratii ... cred ca nu e momentul lor.

Claudiu Tufis spunea...

Un Diaconescu presedinte cuplat cu o spalare de pacatele trecutului prin separarea simbolica de Ion Iliescu ar rezolva problema de imagine pe care o are PSD-ul si ar aduce si 5-8 procente in plus :)

Bogdan spunea...

Eu cred că ar aduce câteva procente în minus, dată fiind lipsa relativă de notorietate la electorii PSD...

Sau mă înşel asupra notorietăţii??

--------- spunea...

Notorietatea joaca un rol minor cand e vorba de alegeri, o spun ultimele rezultate. Intrebarea este deci cine este cel mai influent in interiorul partidului? El va alege presedintele - pe catelul sau evident. Cu asta vreau sa spun ca exclud aparitia ununi presedinte de partid cu personalitate puternica. E prea incomod.

Bogdan spunea...

Deci fără Năstase, Ponta, Vanghelie, Mitrea, Dragnea, Mazăre, și alții cu personalitate puternică.

Dintre cei cu notorietate cred că mai rămâne doar Ecaterina Andronescu. Cu notorietate discutabilă: eventual cei doi Sârbu, plus Diaconescu.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...