3 februarie 2008

Cioace?

Poliţistul Cioacă a fost arestat in urma faptului că a instigat un alt ins ca să ii permită accesul la căsuţa de e-mail a dispărutei sale soţii, Elodia.

Nesfârşita poveste a Elodiei ţine capul de afiş de câteva luni bune, fiind probabil cea mai "de succes" întâmplare din ultimii ani. Cioacă, soţul, este suspectul principal al poliţiei. Elodia, vie sau moartă, reprezintă deja o legendă prin simpla sa absenţă.

Cred că aici rolul principal nu îl joaca povestea în sine, de o banalitate desăvârşită, ci numele celor doi. Mai mult, mă aştept ca numele neobişnuite îi păstreze pe cei doi în istorie, precum pe Calache sau pe Pazvante Chioru'.

Arestarea lui Cioacă ridică însă o problemă importantă pentru Poliţia Română, pentru societate în general. Nu mi se pare deloc firesc ca soţul sau soţia să citească corespondenţă partenerului (sau a oricui altcuiva, incluzând aici copiii/părinţii) fără voia acestuia. În cazul de faţă însă, Elodia era dispărută de câteva luni, un sfert de ţară o căuta disperată în direct şi în reluare, aşa că nu înţeleg cum de nu i-a dat prin cap Poliţiei să îi citească e-mailul!! Suspectul Cioacă, poliţîst şi el, ar trebui mai degrabă avansat decât arestat … :))

2 comentarii:

oceania spunea...

pai de ce trebuie mai degraba avansat daca, asa cum spui si tu, nu trebuia sa citeasca corespondenta sotiei. corespondenta nu este un bun comun deci, daca vroia sa stie mai multe, trebuia sa se adreseze tot politiei. ca politia ar fi trebuit sa faca asta inaintea lui, asta-i alta problema. dar stau si ma intreb oare politia are voie sa intre in casuta mea postala?

Bogdan spunea...

Nu, nu era firesc să caute acolo. Ţinând însă cont de situaţia excepţională (soţ care îşi caută soţia dispărută), era firesc ca să încerce orice era posibil ca să o regăsească. Nu putea cere asta poliţiei, pentru că, din câte am priceput eu din frânturi de ştiri, este posibil ca să foi dezvoltat un complex de aversiune împotriva acesteia, de când este principal suspect...

Poliţia nu are voie să îţi violeze corespondenţa fără mandat. Aşa cred că este în lege şi mi se pare firesc să fie aşa.

Pe de altă parte, sunt convins că există 'admini' care mai citesc uneori corespondenţa, dacă găsesc calea de a o face ... :(

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...