24 februarie 2008

Puterea concurenţei şi simţul estetic

Deplângeam până de curând monopolul exercitat de firmele furnizoare de televiziune prin cablu, internet şi telefonie: fiecare bloc, stradă cartier era arondată unui singur furnizor. În ultimii ani lucrurile s-au schimbat şi puterea concurenţei se simte: servicii sensibil mai bune la preţuri sensibil mai mici.

Ce te faci însă cu efectele perverse? Am amintit în urmă cu câteva posturi despre firele ce înnegurează accesul la cer, respiraţia liberă :). Postez acum fotografii cu interiorul unui bloc cu trei furnizori de cablu/Internet, în afară de Romtelecom...


Un alt lucru mărunt, de astăzi pentru mâine...

3 comentarii:

George Colang spunea...

Ce te faci cand firmele de internet isi agata ''firele'' de bloc, si mai exact de partea apartamentului fara a cere permisiunea. traim in jungla!

Anonim spunea...

Intre concurenta si simtul estetic ... aleg concurenta :)

La bloc ... acum cativa ani: aveam RCR (unii da altii ba) si a venit CVR ... a facut deal cu "administratia" si a pus frumos aceleasi fire in acelasi format la fiecare apartament. Si acum se colecteaza abonamentul TV la administratie.

Au existat demersuri catre cei de la RCR sa-si ia firele de acolo ca strica ... estetica. Atunci m-am opus ... si poate d'aia optez acum asa.

Bogdan spunea...

@offshore: chestia cu firele exterioare e una care e mai veche in dezbatere. Exista chiar si o reglementare a Primariei care interzice sa ai cabluri aeriene, insa nu e aplicata: ar creste costurile si ar scadea accesul (oricum mic) la Internet broadband, ar scadea veniturile din publicitate ale televiziunilor (ar scadea numarul de telespectatori) etc.

Pe de alta parte nu e vorba numai de estetica :(

@cristi: daca ar fi de ales, e clar ca as alege pentru concurenta, insa aici nu e nevoie sa alegi! Le poti avea pe amandoua. Ce impiedica administratia blocului sa le impuna tuturor sa treaca cablurile oprin unul si acelasi tub?? (e adevarat insa ca e mai complicat la negocieri, insa nu imposibil)

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...