În urmă cu vreo două săptămâni îi scriam lui Aurelian întrebându-l dacă mai continuă şi la aceste alegeri iniţiativa “Testează-ţi votul”. Mi-a zis să am răbdare.
Între timp am fost dezamăgit de o aplicaţie similară pe care am găsit-o la unul dintre ziarele centrale. Testează-ţi votul făcea mai multe lucruri, ţinând cont de importanţa pe care o acorzi tu, ca alegător, fiecărui domeniu în parte.
Azi, Aurelian mi-a scris că au lansat varianta pentru prezidenţiale.
Înainte de a mă bucura că a apărut, trebuie să îmi manifest dezamăgirea că s-au apucat cam târziu de ea. (asta ca să îi fac să fie gata la timp data viitoare :p) Din păcate întârzierea face ca mulţi dintre candidaţii neimportanţi să nu apară în listă.
Cum însă nu lipseşte niciunul dintre cei care contează cu adevărat, aplicaţia este la înălţimea aşteptărilor şi se dovedeşte un instrument extrem de util, care merită din plin promovarea.
Uite cum arată similitudinile dintre opiniile mele și cele exprimate de prezidenţiabili
Există însă şi domenii în care lucrurile arată aşa:
Îndemn pe oricine citeşte aceste rânduri să încerce instrumentul!
PS. Din punctul meu de vedere, luând în considerare modul de scalare și conţinutul scalelor folosite, testvot.eu este peste concurenţa de la busolapolitica.ro. (de exemplu, testvot.eu foloseşte scale mai lungi, mai potrivite în context, în timp ce la busolapolitica.ro surpeinde neplăcut frecvenţa stângăciilor de formulare. Ce e drept însă, la busolapolitica.ro, soluţiile ce ţin de partea de proiectare a site-ului sunt un pic mai bune).
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Convorbire telefonică cu ... un hoț??
Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: - ...
-
De la o vreme, a pătruns și în rețeaua mea de prieteni nebunia cu Bună (virgulă) Bogdan (virgulă) . Hai să explic, că poate nu sunteți la ...
-
Uite câteva hărţi despre care generaţia mea nu a prea învăţat la şcoală. Le-am fotografiat la Chateau de Vianden , despre care am scris cu...
-
Cam greu să baţi dacă refuzi să joci şi în jumătatea adversarului. Cam asta am gândit: în 1990, după România - Irlanda 0-0, în optimi în 199...
2 comentarii:
la ce te referi cand spui ca
"soluţiile ce ţin de partea de proiectare a site-ului sunt un pic mai bune". Grafica? Usurinta in completarea chestionarului?
Când dai click pe răspunsul la o întrebare oarecare, la Busola Politică îţi apare mesaj imediat să completezi ponderea asociată (gradul de importanţă). La Testează-ţi votul! se întâmplă doar o schimbare destul de vagă de nuanţă a butonului pe care apeşi şi începi să te întrebi de ce nu sare mai departe.
Probabil că în ambele cazuri era mai bine să fie un "option button": e mai puţin fancy, însă mai clar în ce priveşte modul de completare.
Scopul cred că nu era ca designerul să dovedească cunoştinţe de java, ci să creeze un instrument cât mai uşor de folosit ;)
Mai erau şi alte câteva chestii, dar aceasta era cea mai evidentă...
Trimiteți un comentariu