Stăteam aşadar la coadă alături de alte 7-8 persoane şi ajunsesem pe poziţia a treia. Priveam un pic distrat în altă direcţie, când bărbatul din spatele meu spune: „Doamnă dar nu eraţi acolo”. „Eram aici, după domnu’, i-am recunoscut spatele”. Discuţia a continuat timp de câteva replici. Femeia cu pricina (~45 de ani, studii medii) nu fusese acolo, fix în faţa mea, eram aproape sigur de asta şi am spus-o. La care, femeia respectivă ne-am spus, ca şi cum ne-ar oferi un mare favor mie şi celui din spatele meu, care protestase iniţial, că putem să trecem în faţa ei. Am trimis-o respectuos la coadă, pe poziţia a 9-a.
Scena este una familiară în România de azi. Se întâmplă mereu, cu oameni de condiţie socială diferită. Nu pot să o uit pe una, boită masiv, cu pantofi cu vârful ascuţit, îmbrăcată … după gustul ei (!), şi puţind ca o drogherie, care s-a vârât în faţa mea la boarding spre Bucureşti, pe aeroportul din Amsterdam, strigând că ea e în întârziere, că vine de la Dublin, şi fluturând paşaportul diplomatic pe deasupra plaselor de la duty free. Apoi, tiptil, a mai şuntat 5-6 locuri de stat la coada de 20-30 de inşi. Că deh, ea reprezenta România.
Partea mai proastă este că nu se prea vindecă uşor. E suficient să faci turism prin locuri unde abundă în turişti italieni şi o să regăseşti comportamente similare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu