16 ianuarie 2008

Întâmplări adevărate din ţara tuturor posibilităţilor

Doi brăileni din comuna Bordei Verde au furat nişte oi. S-a întâmplat sâmbătă noaptea. Duminică a venit poliţia, extrem de eficientă, că îi cam dibuise. Au intrat cu această ocazie în incinta unde brăileni cazaseră cele 4 oi. S-a dovedit că una era un ... câine ciobănesc, pe care l-au confundat cu o oaie. Deci, 2 brăileni au furat din greşeală un câine, confundâdu-l cu o oaie. Ştirea completă e în Adevărul.

Nu foarte departe de Brăila, prin Marea Neagră, se află Insula Şerpilor. Unde ucrainenii construiesc de zor, ca să arate că insula (o stâncă niţel mai mare, după cum o caracterizează guvernele noastre) ar fi locuită şi să aibă dreptul la exploatarea fundului mării. Românii protestează. Istoria e veche-veche, însă, mai nou, conform Antena 3, Ministerul de Externe a expediat note verbale către Ambasada Ucrainei la Bucureşti, după ce preşedintele ucrainean a semnat un decret pentru transformarea Insulei Şerpilor în zonă economică specială.

Cum s-a întâmplat asta? Îmi imaginez nişte funcţionari zeloşi împachetând în ambalaj de cadouri casete audio, pe care sunt înregistrate protestele. Le pun şi fundiţe colorate şi le expediază prin DHL. Alţi funcţionari ţopăie de colo-colo zglobii, plini de aplomb, ca să prindă vorbele plenipotenţilor români într-o cutiuţă sobră pe care o vor expedia prin Fan-Curier. În fine, trei-patru fete, experte în expedieri, au compactat deja vorbele în format digital şi acum expediază .mp3-uri către toate adresele de e-mail ale tuturor ucrainenilor indexaţi în bazele de date ale SRI, SIE şi DIE.

"Profesorul" stă şi el în faţa catalogului, expediind bezele către presa avidă să-i desluşească misterul. Un ziar tocmai a publicat rezultatele unui sondaj de opinie, primul post-ninsoare (
PD-L 36%, PSD 25%, PNL 14%), iar primele două comentarii ale cititorilor ziarului (1. titipreda: "PSD=25% ;PNL=14 % ?! Nu cred! Refuz sa cred ca in RO sint 40% de dobitoci !!!"; 2. hawkeye: "Sunt convins ca nu sunt 40% dobitoci in Romania, dar tu sigur esti unul mare si nesimtit. Cine iti da tie dreptul sa faci idiot un simpatizant al unui partid [...]") mă face să suspectez că sub nick-urile respective se ascund cei doi brăileni de la începutul postului de faţă. O singură rezervă am faţă de ipoteza respectivă: s-o fi băgat Internet şi la puşcărie? Sau poate că titipreda şi hawkeye or fi şi ei experţi în expedierea de note verbale????

Un comentariu:

Turambar spunea...

he he. asta cu oile si cainele o vazusem acum doua zile la pigbrother. e de macsima esceptzie creativa. din capitolul "asha de improbabila si de tampita situatie, incat cu sigurantza s-a intamplat, ca nu-i trecea nimanui prin cap s-o inventeze"

:)

iar in privintza improshcatorilor de lichide scarboase pe forumuri, e o lupta sisifica. Problema e ca niciodata nu poti sa-ti dai seama cu adevarat care din ei sunt dusi cu capu si ishi defuleaza nebunia, si care sunt platiti sa improaste cu noroi, platiti la postare. Unii sunt evidenti, insa pentru altii linia este atat de inselatoare si de fragila.

Tzara isterica, Bogdane. Tzara isterica. Si o sa ne ia ceva timp pana cand o sa ne treaca/

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...