24 noiembrie 2009

Ziarist și parlamentar

Dom'le e grea viața asta!

Asta îmi vine în minte când văd la televizor câțiva oameni cu veleități intelectuale, foști ziariști, actuali parlamentari PDL, susținători înfocați ai lui Traian Băsescu.

Omul ale cărui păreri cei de mai sus le susțin necondiționat, își face titlu de onoare din a se victimiza în fața a două categorii etichetate drept „diabolice”: ziariștii și parlamentarii. Aceștia din urmă sunt definiți sistematic drept necinstiți, corupți, incorecți, tolomaci, manipulați, aserviți.

Dacă aș fi susținător al unor astfel de opinii, atunci când aș zări un parlamentar i-aș asocia o probabilitate ridicată de a fi fie idiot, fie hoț incurabil. Dacă aș zări un ziarist, iarăși aș avea dubii majore despre moralitatea și capacitățile sale intelectuale.

Oare ce gândește când se uită în oglindă un parlamentar fost ziarist și susținător al celor de mai sus??

2 comentarii:

Radu spunea...

Posibile mostre...

"Ia uite, ce hot am fost si ce idiot am ajuns!"

"Pana la urma mi-au prins bine cursurile intensive de lingvism..."

"Jurnalistii astia sunt toti niste gaozari! Nu-i asa, dragul meu Gheorghe?"

--------- spunea...

D'oh, eu chiar ii consider asa si pe unii si pe altii. E o generalizare stiu, care ii include si pe cei pro-Geoana/Antonescu/Vantu/Patriciu/Nastase bineinteles :)

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...